A szerző

Szerző bárki lehet, aki a lap céljaival azonosulni tud, és a lap profiljába illő kutatási eredményekkel, tanulmánnyal, esszével rendelkezik, és a lapban szeretné publikálni. Írását regisztráció után tudja feltölteni a rendszerbe.

Regisztrálni a http://gerundium.lib.unideb.hu/ oldal Belépés link alatt megjelenő oldalon lehet a Regisztráció linkre kattintással.

Sikeres regisztrációt követően a rendszerbe belépni a nyitóoldal  „Belépés” menüpont alatt elérhető oldalon lehet a felhasználónév és a választott jelszó megadásával.

Belépést követően a szerző a következő oldalt látja:

Írásának feltöltését az „Új cikk” linkre kattintással kezdeményezheti. A megjelenő oldal egy űrlapot tartalmaz. A mezők első csoportja  egy önellenőrző lista, amely a kézirattal kapcsolatos előírásokat tartalmaz.

 

Az űrlap második mezőcsoportjában a szerző saját adatait adhatja meg.

 

Az „Új elem hozzáadása” gomb megnyomásával további szerzők vagy más közreműködők nevét és adatait adhatja meg. Tetszőleges számú „Új elemek hozzáadására” van lehetőség.

 

Az űrlapon a mezők harmadik csoportja a feltölteni kívánt cikkel kapcsolatos információk megadására szolgál. Az absztraktot magyarul kell feltölteni, a szerkesztőség vállalja a megjelenésre elfogadott absztraktok angol fordításának elkészítését.

 

Az űrlapot záró mezőkben a szerzőt legalább 5 olyan kulcsszó megadására kérjük, amelyek alapján cikkét az internetes keresőmotorok megtalálhatják, illetve az elektronikus folyóirat szolgáltató adatbázisok indexelhetik. Magyar és angol kulcsszavak megadását is javasoljuk.

 

 

Az „Elmentés” gomb megnyomása után lehetőség nyílik a cikk feltöltésére.

 

 

A „Browse” (Tallózás) gomb megnyomásával kikeresheti a számítógépén a feltölteni kívánt cikket, a „Feltöltés”-re kattintva elindul a feltöltés, végül az „Elmentés” gomb megnyomásával tud továbblépni a cikk feltöltött adatait összefoglaló oldalra.


Itt lehetőség van a feltöltött adatok ellenőrzésére.
Hibás adatok javítását, ha szükséges, a „Cikk adatainak szerkesztése” megnyomásával lehet kezdeményezni.

 

 

A cikk feltöltésének sikerességét úgy ellenőrizheti a szerző, ha a bal menüben megjelenő linkek közül a Szerzőre kattint, és a megjelenő „Aktív cikkek” táblázatban látja feltöltött cikke címét, milyen munkafázisban van („A cikk jelenleg”), illetve az adatlapját.